(+386) 041 655 466 | info@mojeweb.com

Poskušajte si predstavljati kaj in kako naj bi vaše stranke hotele videti spletno stran. Kaj naj bi jim sporočala.

Najprej vsebina. O čem bo spletna stran govorila, kaj bo predstavila in kako naj bi ustvarila interakcijo z obiskovalcem. Zelo dobrodošlo je, da imamo vsebino že vnaprej pripravljeno. Vsaj v grobi obliki.
Določimo navigacijo po strani. Glavni meni in podmeni. Vsebino razdelimo na kategorije in na podlagi tega izdelamo menije. Navigacija je lahko izvedena na več načinov. Lahko uporabimo ikone, tekst ali gumbe. Lahko horizontalno, vertikalno ali nesimetrično. Glavne kategorije naj bojo dostopne na vseh podstraneh. Vedno moramo imeti možnost vrnitve na prejšnjo in prvo stran.

Spletna stran potrebuje tudi aktivne vsebine. Razne vnosne obrazce, ankete, nagradne igre, forume... Vse to je najbolje določiti že v začetni stopnji razvoja spletne strani.
Zdaj lahko spletno stran grobo skiciramo. Lahko enostavno narišemo na papir. Gre za osnovno idejo o obliki in razporeditvi. Odločimo se tudi za primerno širino strani. Na podlagi skice se naredi razrez slik in modularna zgradba spletne strani.
Spletna stran seveda potrebuje tudi barve. Barvna kombinacija je v veliki meri odvisna od celostne podobe podjetja. Barve naj ne bi bile premočne ali moteče. Tekst naj bo dobro viden in dovolj velik.

Slike uporabljene na spletni strani morajo biti razločne in primerno velike. Posebno pozornost je potrebno posvetiti optimizaciji slik za objavo v spletu. Obsežne slike se namreč predolgo nalagajo na strani in obiskovalec lahko med tem že izgubi zanimanje.
Če tržite produkte jih morate tudi pokazati. Naj vam ne bo žal dodatnega stroška za dobrega fotografa. Vaš izdelek je lahko dosti bolj privlačen in zanimiv, če je pravilno fotografiran.

Razmerje med ozadjem in vsebino naj bo uravnovešeno. Ozadje ne sme nikoli biti zanimivejše od vsebine.

 Določi se osnovna razmerja in velikosti slik na spletni strani. Članki naj imajo enak format slike.

Vedno komunicirajte z razvijalcem spletne strani. Dialog je še vedno najbolj učinkovito orodje.